Quesedillas med tonfisk

Istället för den traditionella varianten quesedillas av vetetortilla testade jag att göra mitt eget tortillabröd av majsmjöl.  Blev otroligt gott!

bild 1 (1) bild 2 (1)
bild 3 (1) bild 3 (2)
bild 4 (1)

Majstortilla (2 st tortillabröd)
2 dl majsmjöl (eller annat mjöl)
2-3 dl sojamjölk/vanlig mjölk
1,5 tsk bikarbonat
lite örtsalt och torkad oregano

Tonfiskfyllning
1 burk tonfisk i vatten (häll bort vattnet)
2 dl krossade tomater
1-2 pressade vitlöksklyftor
några msk fryst basilika
1/2 tsk sambal oelek
salt/peppar
lite riven ost att strö över

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda majsmjöl, bikarbonat, salt och oregano i en skål. Häll ner mjölken och rör om. Stek först hälften av smeten så tunt som möjligt i en varm stekpanna med lite olivolja tills brödet fått färg på båda sidor. Gör sedan samma sak med den andra delen av smeten.
2. Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål.
3. Lägg det ena tortillabrödet på ett bakplåtspapper och fördela tonfiskfyllningen över. Strö över ost. Lägg över det andra brödet och skär sedan brödet i fyra trekanter.
4. Sätt in dem på en plåt i mitten av ugnen tills allt blivit varmt och brödet krispigt (ca 10 minuter). Ta ut och servera  med sallad, majs och hemmagjord guacamole.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s