Fylld zucchini

Denna rätt kan varieras i all oändlighet. Allt som behövs är en zucchini och en färs/röra att fylla den med (exempelvis kycklingröra, tonfiskröra, skaldjursröra, köttfärs- eller svampfyllning). I mitt fall stekte jag ihop en god vegetarisk färs på gröna linser och toppade med parmesanost. Slurp sa det.

bild 1 bild 2
bild 3

Zucchinibåtar med linsfärs (2 portioner)
1 zucchini
2 dl gröna linser
1 liten gul lök
1/2 rödlök
1 tomat
1 stor vitlöksklyfta
lite saft från en citron
1 tsk sambal oelek
1-2 dl sojmatgrädde/vanlig matlagningsgrädde
en rejäl näve fryst basilika
parmesanost/annan ost
valfria kryddor (jag använde paprikapulver, vitpeppar, salt och lökpulver)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela zucchinin på mitten och gröpa ur den med en sked.
2. Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. Hacka lök, vitlök och tomat i små bitar.
3. Stek linserna i lite olja tillsammans med löken, vitlök, tomat samt det ”urgröpta” ur zucchinin.
4. Tillsätt sambal oelek, citron, basilika och kryddor och stek ett tag till.  Häll ner matlagningsgrädde och låt allt stå och puttra någon minut.
5. Fyll zucchinin med färsen, häll över parmesanost och ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Servera!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s