Halloumiburgare med mangosalsa

Typ det godaste någonsin! Ville aldrig att den här portionen skulle ta slut.

bild 2 bild 3 (1) bild 3 bild 5 (1)
bild 1 (1) bild 1

Hamburgerbröd (3 st stora eller 4-5 st mindre)
1 dl fiberhavregryn mixat till ett mjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl soyamatgrädde/vanlig matgrädde
anis, oregano och salt efter behag

Blanda alla ingredienser och låt smeten stå och dra sig några minuter. Klicka sedan ut till frallor på en plåt och strö över linfrön. Grädda i mitten av ugnen (175 grader) i 10- 15 minuter.

Mangosalsa
mangobitar
1 avokado
1/2 rödlök
lite olivolja
skal och saft från 1/2 lime
salt och chiliflakes

Lägg halloumin i en fryspåse och häll ner lite olivolja och en pressad vitlöksklyfta. Låt det stå och dra sig i kylen någon timme. Blanda ihop alla ingredienser till salsan i en skål. Stek halloumiburgarna tills de fått fin färg. Krydda dem med exempelvis vitpeppar och paprikapulver. Servera halloumin med hamburgerbröden, mangosalsan, äppelskivor, sallad och solrosfrön.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s