Vegetariska burgare

Muuums! Rostade hamburgerbrödet i våffeljärnet, och det blev superkrispigt och gott. Till burgarna åt jag hummus, soltorkade tomater, zucchini , kalamataoliver och solrosfrön.

bild (1) bild 1 (2)
bild 4 (1) bild 5 (1)

Ingredienser 
1 tetra kikärtor
1 stor vitlöksklyfta
en skvätt citron
olivolja
salt/vitpeppar/chili
ett par dl frusna gröna ärtor
2 msk kapris
1-2 tsk fiberhusk

Gör så här
1. Mixa kikärtor, vitlök, lite pressad citron, olivolja och kryddor i en skål. Ta ut önskad mängd att använda som hummus till burgaren innan du blandar ner gröna ärtor, kapris och fiberhusk och mixar igen.
2. Forma till biffar och stek på medelhög värme i olja, krydda.
3. Rosta ett valfritt hamburgerbröd i en brödrost/stekpanna/ugn/våffeljärn
4. Servera burgarna med exempelvis soltorkade tomater, zucchini, solroskärnor och oliver

Annonser

2 kommentarer

Filed under Middag/lunch

2 responses to “Vegetariska burgare

  1. Hanna Lindqvist

    Testade att göra dom här biffarna igår till middag! Supergoda!! 😀 Mycket bra tips Karin 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s