Vegetarisk bolognese med zucchinipasta

En supergod och smakrik ”färs” som serverades med zucchinipasta, parmesan, kalamataoliver och plommontomater. Mums!

bild 1 (2)bild 3 (1)

Ingredienser
1 tetra krossade tomater med basilika
4 dl kokta röda linser
1/2 dl torkad basilika
valfri mängd kalamataoliver (både att ha i färsen + garnering)
1 tsk finriven ingefära
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 msk oregano
lite salt
1 zucchini
parmesanost och plommontomater till servering

1. Koka upp krossade tomater med ingefära, vitlök och kryddorna. Låt puttra i någon minut
2. Tillsätt lite kalamatioliver, färdiggkokta linser och späd ev ut med lite vatten. Koka upp.
3. Hyvla en zucchini med en potatisskalare och servera den rå eller häll kokande vatten över den i ett durkslag.
4. Servera färsen med zucchinipastan och toppa med parmesan, kalamatioliver och tomater.

bild 4

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s