Energibars

Pluggmellis för de kommande dagarna…

IMG_1890 IMG_1895
IMG_1894
  IMG_1898
IMG_1899 IMG_1909

Ingredienser (8 st)
2 mogna bananer
1/2 dl ekologiskt jordnötssmör
2 msk sötströ (eller dadlar/honung)
3 dl fiberhavregryn
1/2 dl russin
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
gluten- och sockerfria cornflakes att strö över (valfritt)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan, jordnötssmör och sötströ i en skål.
  • Blanda resterande ingredienser i en annan skål och rör sedan ihop allt med en sked.
  • Fördela smeten i en ugnsform. Krossa och tryck ner lite glutenfria cornflakes ovanpå.
  • Sätt in i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut, låt svalna och dela sedan i 8 bars. Går bra att frysa in.

cornflakesjordnötssmör

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s