Efterrätt: Otraditionell cheesecake med inslag av ljusare tider

Till efterrätt serverades en gluten- laktos- och sockerfri cheesecake med jordgubbar som topping och varma hallon vid sidan.

10009575_10202706342373786_1164882939_n     10013590_10202706342813797_346903536_n

Botten:
200 g rumsvarmt laktosfritt smör
4 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokosmjöl
0,5 dl stevia (sötströ)
1 krm vaniljpulver
1 ägg

Fyllning:
400 g laktosfri färskost
0,5 dl stevia (sötströ)
2 ägg
1 krm vaniljpulver

Dekoration:
färska jordgubbar + mosade hallon

Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till botten till en smidig deg.
2. Ställ in degen i kylen och låt den vila i ca 15 minuter.
3. Tryck ut degen i en smord form och nagga med gaffel.
4. Förgrädda botten i 200 grader, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnen till 175 grader.
5. Rör färskosten mjuk. Vispa i ägg, sötning och vaniljpulver.
6. Häll smeten i formen och grädda cheesecaken 175 grader, ca 15-20 minuter.
7. Låt svalna och dekorera med jordgubbshalvor. Servera med varma, mosade hallon

Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker

One response to “Efterrätt: Otraditionell cheesecake med inslag av ljusare tider

  1. Grymt, Karin, grymt! Hade grna smakat men Tvingas ju ka p hockey. Puss. Greta hlsar Och Nils

    Skickat frn min iPhone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s