Pytt i panna

Tycker detta är en av de klart bästa husman-rätterna, så länge den är hemmagjord. Jag gjorde min helt vegetarisk, och det blev super.

bild 2 (1) bild 4
Pytt i panna (ca 4-5 portioner)
5 rödbetor
3 st sötpotatisar
2 små gula lökar
3 morötter
5 st ägg
1 msk dijonsenap
1/2-1 msk sambal oelek
massa persilja
några msk kapris
svartpeppar
1 burk majs

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna sötpotatis och skär rödbetorna i båtar och placera dem på ett bakplåtspapper i mitten av ugnen.
2. Skala och hacka morötterna och koka dem i en kastrull tills de har lite tuggmotstånd kvar.
3. Skala och tärna lök och vitkål och stek dem tillsammans med de kokta morötterna. Tillsätt senap, sambal oelek, persilja, kapris och svartpeppar och rör ihop allt.
4. Ta ut plåten från ugnen när allt fått fin färg, och tillsätt sötpotatisen med de övriga ingredienserna i stekpannan.
5. Servera varje portion med majs, ett stekt ägg, rödbetorna och en klick turkisk yoghurt.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s