Minichokladtårta med krämig chokladfrosting

Ikväll kände jag mig baksugen och gjorde en liten tårta av bland annat svarta bönor och avokado. Låter konstigt och kanske lite äckligt… Men! Dessa ingredienser är bara till för utfyllnad och för att ge kakan en fin konsistens. Chokladsmaken tog över och jag tycker det hela resulterade i en supergod skapelse. (Ett tips är att frysa in tårtan i bitar och sedan ta fram och äta dem lite kalla, tycker nästan det är som godast då!)

bild 4 (1)
bild 2 (5)  bild 3 (3) bild 5 (1)  bild 4 (3)  

Ingredienser (en ”mellanstor” form):
1 tetrapack svarta bönor
4 msk osötat äppelmos (eller mosad banan, då tar dock banansmaken över lite)
0,5 dl stevia
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 msk kokosmjölk (det tjocka i kokosmjölksförpackningen)
en nypa salt

Frosting: 1 mogen avokado, 3 msk kakao, 4 msk kokosmjölk/vanlig mjölk, 2-3 msk honung
Topping: Mandelflarn och jordgubbar

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med kokosfett/smör. Skölj bönorna i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
2. Mixa bönorna till en slät massa. Blanda ner resterande ingredienser och mixa samman allt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning.
3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. (Ha i den ännu längre om du vill ha den mindre kladdig)
4. När kakan svalnat, ta ut den från formen med en stekspade eller vänd den upp och en på en tallrik.
5. Mixa samman ingredienserna till frostingen noggrant (smaka av), och bred ut över kakan. Dekorera med jordgubbar & mandelflarn.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s