Carbonara på majspasta & kalkon

En nyttig och helt fantastiskt god carbonara! Majspastan hittade jag på den glutenfria hyllan på Willys och innehåller bara två ingredienser: majs & vatten. Om man inte vill använda kalkon går ju bacon eller skinka lika bra, eller också gör man rätten helt vegetarisk.

bild 1 (1)   bild 2 (1)  bild 4  bild 3 (1)

Ingredienser
majspasta
rökt kalkon i skivor
2 ägg
1 gul lök
några soltorkade tomater
massa grovmalen svartpeppar
persilja efter behag
riven parmesan

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kalkonskivorna i bitar och rosta dem på ett bakplåtspapper i mitten av ugnen ca 5 minuter tills de blivit lite krispiga.
2. Koka majspastan i lätt saltat vatten i 10 minuter.
3. Stek hackad lök, skivor av soltorkade tomater, persilja och massa svartpeppar och blanda sedan ner allt (även kalkonen) med pastan.
4. Vispa 2 ägg med 4 msk vatten, lite salt och svartpeppar. Häll äggblandningen över pastan och rör om med en sked.
5. Toppa med lite persilja och strö över parmesan.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s