Små rödbetsburgare med getostkräm

Den heeelt fantastiska smakkombon rödbetor och getost går verkligen aldrig fel! Torrostade mitt hemmagjorda linsbröd i en stekpanna och använde det som hamburgerbröd.

bild 2  bild 4 (3)bild 3  bild 2 (3)   

Rödbetsburgare
600-700 g rödbetor
1 gul lök
2 ägg
2 msk fibrex
1-2 msk fiberhusk
salt/svartpeppar

Getostkräm
turkisk yoghurt
getost
lite salt
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk honung

valfritt tillbehör: rostade nötter/frön, kapris och ruccola

Gör så här
1
. Skala och riv rödbetor och lök (jag använde matberedare, men för hand funkar också bra). Blanda med ägg, fiberhusk, salt och peppar. Forma till biffar.
2. Torrosta nötter och valfritt hamburgerbröd i en varm stekpanna.
3. Stek biffarna i olja tills de fått färg på båda sidor och krydda.
4. Gör såsen – mosa osten och blanda med övriga ingredienser.
5. Servera burgarna på brödet med ruccola & getostkräm. Strö över de rostade nötterna och kapris och njuuuut!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Middag/lunch

2 responses to “Små rödbetsburgare med getostkräm

  1. Emelie

    Åh vad gott det ser ut!! Velat göra rösbetsbiffar i flera veckor men inte orkat ta tag i att hitta recept och vips som en önskan från ovan kommer detta. Nu ska jag prova! Duktig du är 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s