Att göra sin egen müsli/granola är superenkelt och himla gott att ha på yoghurten. Ett plus är att man vet exakt vad den innehåller då köpesvarianter ofta består av massa onödigt socker. Jag gjorde två plåtar och det blev faktiskt helt galet gott och krispigt.
1. Börja med att blanda valfria frön/nötter/gryn i en skål och häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper
(Jag använde: havrekärnor, hirsflingor, fibrex, fiberhavregryn, helt bovete som blötlagts under natten, linfrön, pumpafrön, solrosfrön, quinoapuffar, hackad mandel och kardemumma.)
2. Blanda 3 msk smält kokosolja (eller rapsolja) med 1 dl vatten och 2 msk honung och häll över alla frön.
3. In med plåten i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Rör om några gånger under tidens gång så det inte bränns.
4. När nötter/frön/gryn svalnat, häll över allt i en skål och blanda ner exempelvis gojibär, kokosflarn, russin och torkad frukt.