Hälsosamma semlor

Här kommer en variant på ”nyttiga” semlor. Väldigt smarriga! Och man blir inte sådär äckligt mätt som man blir på vanliga semlor. Dessa ska helt klart göras igen.

  bild 2
bild 2 (1)  bild 3 (1)

Brödet (3 st semlor)
1 ägg
50 gram kvarg
2 msk havregryn/fiberhavregryn
2 msk pofiber (finns på den glutenfria hyllan)
2 msk kokosmjöl
1,5 msk sötströ
1 tsk fiberhusk (finns på den glutenfria hyllan)
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver

Mandelmassa
3,5 msk mandelmjöl (har man inte det hemma kan man mixa mandlar till ett mjöl)
1 msk äggvita
1/2 msk sötströ
2 droppar bittermandelarom
1/2 krm vaniljpulver

Grädde
Jag använde kokosgrädde istället för vanlig grädde. Den behöver inte vispas då den redan har en tjock konsistens. Använde ungefär halva förpackningen och blandade den med vaniljpulver och lite honung i en skål. Går ju självklart lika bra att använda vanlig grädde.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa ägg, kvarg och havregryn med en stavmixer.
2. Blanda sedan ner resterande ingredienser till brödet och rör om med en sked. Låt degen stå och vila i någon minut.
3. Forma till tre bollar, placera dem på ett bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen i ca 17-20 minuter.
4. Blanda alla ingredienser till mandelmassan noggrant och förbered kokosgrädden. Ställ allt i kylen tills bullarna är klara.
5. När bullarna svalnat – skär av locket, gör en grop och fyll med mandelmassa, toppa med kokosgrädde. Avsluta med att pudra över lite kokosmjöl som ”florsocker”.

bittermandelaromkokosgräddesötströ

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s