Kryddiga tofubollar med zucchinipasta

Tofu innehåller mycket protein, har en ostig konsistens och är gjord på sojabönor. För min laktosintoleranta och veggo-glada mage är den med andra ord perfekt. Kan bland annat användas i grytor, desserter eller stekas som den är och ätas med en god sallad. Idag provade jag att göra vegetariska ”köttbullar” genom att mosa tofu och forma till bollar.

bild 2 (2) bild 4
bild 3  
Tofubollar
400 g tofu (1 paket)
2 msk vatten
2 msk sojamjöl
salt/chili/spiskummin/paprikapulver efter smak
frusen/färsk persilja efter smak
en skvätt soja
passerade tomater + basilikakrydda
1 zucchini
servera med: avokado, fetaost och solrosfrön

1. Mosa tofun med en gaffel och blanda med vatten, sojamjöl, soja, kryddor & persilja. Forma till bollar och stek på medelhög värme tills de fått färg.
2. Häll ner passerade tomater och basilikakrydda och låt puttra tillsammans med bollarna en stund.
3. Koka upp vatten och 1/2 grönsaksbuljongtärning och lägg ner strimlade zucchinibitar i några sekunder (ska bara värmas upp så de fortfarande har tuggmotstånd).

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s