Cupcakes ♥

Supersmarriga och hälsosamma cupcakes! Gjorde tre olika sorter: chokladcupcakes, citroncupcakes och äppelcupcakes.

bild 4  bild 1 (7)
bild 3 (5)  bild 1 (4)  
  
Grundsmet för alla 3 sorter:
2 bananer
2 ägg
2 msk mandelmjöl
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 msk valfri sötning (jag tog 1 msk stevia och 1 msk honung)
3/4 dl fiberhavregryn
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa ihop alla ingredienser till grundsmeten i en skål. Behåll 1/3 av smeten i skålen och tillsätt 3 msk kakao. Mixa och häll upp i formar.
3. Mixa sedan hälften av resterande smet med 1 tsk kanel och 2 msk osötat äppelmos. Häll upp i formar.
4. Mixa den sista smeten med skal och saft från ca 1/2 citron. Häll upp i formar.
5. Ställ in alla cupcakes på en plåt i mitten av ugnen ca 15-20 minuter, beroende på hur kladdiga man vill att de ska vara. Låt dem sedan svalna innan frostingen läggs på.

Frosting chokladcupcakes: Blanda kvarg med en stor klick naturligt jordnötssmör, en nypa vaniljpulver (valfritt) och en skvätt vatten. Dekorera med hallon och pudra kakao över.

Frosting citroncupcakes: Blanda kvarg med citronsaft, citronskal och honung efter smak. Toppa med en liten citronskiva.

Topping äppelcupcakes: Skär ett litet snitt i varje cupcake och häll på en klick osötat äppelmos så det rinner ner i kakan. Toppa med exempelvis mandelflarn och quinoapuffar.

bild 4 (2)  bild 1 (9)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s