Sötpotatischips

Heeelt fantastiskt goda, spröda chips som snabbt tillagas i micron.  Jag åt mina med en vitlöksdipp gjord på turkisk yoghurt, vitlök, lite salt och chili.

bild 2 (2)
bild 3   bild 4

Gör så här:
1. Skrubba 1 medelstor sötpotatis (ta fler  om det är mer än en person), och skiva den med en osthyvel. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en tallrik. Se till så de inte ligger på varandra, micra hellre i omgångar (eller lägg dem på en plåt i ugnen i 20 min på 175 grader – beror på hur många potatisar man vill göra)
2. Ringla olivolja över, behövs ytterst lite då chipsen är tunna. Salta och krydda med valfritt (jag använda chili och grillkrydda)
3. Micra i 3-4 minuter på högsta värme. Servera!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s