Gryta på sojabitar med glasnudlar

Älskar att testa nya saker! Detta var den godaste vegetariska rätten som någonsin lagats av den här studentkocken. Kommer garanterat använda sojabitar igen, det var så god konsistens och passade perfekt i gryta. Köpte förpackningen på Life idag, som förövrigt hade 20 % på hela sitt sortiment. En burk hasselnötssmör fick också följa med hem..

bild 2 (4)
 bild 1 (5)  bild 2 (6)

Ingredienser
1 paket sojastrimlor
1/2 rödlök
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
valfria kryddor, ex chili och vitpeppar
1 paket blandade bönor
1 burk kokosmjölk/kokosgrädde
1 msk hasselnötssmör (kan uteslutas)
en bit vitkål
1/2 grönsaksbuljong
glasnudlar
soltorkade tomater

Gör så här:
1. Blötlägg sojabitarna i rikligt med vatten i 5 minuter (de kommer att svälla). Häll dem sedan i ett durkslag och tryck bort vätskan så gott det går.
2. Stek bitarna i olja i några minuter, salta och krydda rejält med exempelvis chili och vitpeppar.
3. Tillsätt skivad vitkål, rödlök, gullök och en pressad vitlöksklyfta. Krydda igen.
3. Fräs i någon minut, häll ner bönor, 1 msk hasselnötssmör och kokosmjölk.
4. Låt puttra i någon minut
5. Koka upp en halv grönsaksbuljong, lägg ner glasnudlarna i några sekunder, rör om, och häll sedan över i ett durkslag

Servera tillsammans med soltorkade tomater. Mmmmmmm vad gott!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s