Rawfoodbollar – hallonlakrits och choklad

Halleluja! Har använt min nya, fina matberedare och ett nyinköpt lakritsrotspulver (som för övrigt börjat säljas på Ica). Det slutade i 27 stycken galet goda rawfoodbollar. Några med smak av hallonlakrits, några med smak av kakao, några med smak av choklad och kokos. Samtliga med finfina ingredienser. Går lika bra att använda stavmixer om man vill det.

bild 1 (3)  bild 3 (4) bild 1 (1)  bild 4  bild 4 (2)  bild 3 (3)

Alla ingredienser: nötter/solrosfrön, dadlar, hallon, lakritsrotspulver, kakao, kokosolja (smör funkar också) & kokos.

Gör så här:
1. Börja med att göra en grundsmet till alla 27 bollarna: Mixa 1 msk kokosolja, 12 st dadlar och 150 g valfria nötter (jag använde hasselnötter och solrosfrön). Eventuellt en skvätt vatten om smeten inte blir nog jämn.
2. Behåll halva smeten i matberedaren. Tillsätt sedan 1,5-2 tsk lakritsrotspulver och 1-1,5 dl frysta hallon. Mix it, mix it, smaka av och rulla sedan till bollar.
3. Mixa slutligen resterande smet med ca 3 msk kakao. Forma till bollar och rulla sedan hälften av bollarna i kakao och hälften i kokos.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s