Tonfiskbullar

bild 1 bild 1 (2)bild 3 bild 3 (1)      

Tonfiskbullar (13 st)
1 burk tonfisk i vatten
1 ägg
3 msk fiberhavregryn
1/2-1 tsk sambal oelek
en skvätt citron
4-5 st solrorkade tomater
1/2-1 msk tomatpuré
persilja efter behag
sesamfrön
paprikapulver/vitpeppar

1. Häll bort vattnet från tonfiskburken. Mixa havregrynen. Hacka soltorkade tomater. Kläck ägget.
2. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med paprikapulver och vitpeppar.
3. Rulla till bollar och doppa dem i sesamfrön
4. Stek i rapsolja på hög värme på båda sidor. Sänk till låg värme och stek dem i ytterligare några minuter.
5. Servera med ris/pasta/matvete/bulgur/sallad

Annonser

1 kommentar

Filed under Middag/lunch

One response to “Tonfiskbullar

  1. Jan Westerberg

    Hein mst vi ta till jul nr du kommer hem

    Skickat frn min iPhone

    8 dec 2013 kl. 18:42 skrev ”Karin Westerberg” <comment-reply@wordpress.com>:

    Karin Westerberg posted: ” Tonfiskbullar (13 st stora) 1 burk tonfisk i vatten 1 gg 3 msk fiberhavregryn 1/2-1 tsk sambal oelek en skvtt citron 4-5 st solrorkade tomater 1/2-1 msk tomatpur persilja efter behag sesamfrn paprikapulver/vitpeppar 1. Hll b”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s