Rostade rotfrukter och rödbetspuré

bild 3  bild 2

Ingredienser:
rotfrukter/grönsaker att rosta i ugnen
kokta rödbetor till rödbetspuré
olja
1 tsk senap
timjan, vitpeppar, paprikapulver
solroskärnor
en bit mögelost (valfritt)
persilja
biffar

1. Rostade rotfrukter/grönsaker: Sätt ugnen på 200-225 grader. Hacka rotfrukterna grovt, ringla olja över och krydda med timjan, salt och vitpeppar.
2. Rödbetspure: Hacka kokta rödbetor grovt och mixa dem med lite olja, 1 tsk senap, salt, peppar och eventuellt lite ädelost.
3. Biffar: Stek biffar i olja, exempelvis färdiga vegetariska, tills de fått fin färg. Krydda med vitpeppar och paprikapulver. Stek solroskärnor och häll dem sedan över rödbetspurén. Lägg till sist lite persilja över purén innan servering.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s