Saffransscones

Ja, ni kan ju gissa hur gott det här var! För en ost-, saffran- och brödälskare som mig blev det här en fullträff. Ädelosten var dessutom mycket god som pålägg på mina pepparkakor

bild 4  bild 1 (1)  bild 2  bild 4 (1)

Saffransscones (6-7 stycken)
1,5 dl fiberhavregryn
1 dl fullkornsdinkel/grahamsmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kvarg
1 dl mandelmjölk/vanlig mjölk
0,5 g saffran (1 pkt)
en nypa salt
lite honung
valfritt: mandelflarn till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser och fördela till 6-7 scones på ett bakplåtspapper. Strö över mandelflarn och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Servera med ädelost eller annan ost och ringla lite honung över.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s