Nyttiga pepparkakor

Jag fortsätter i samma juliga anda och i pepparkaksspåret. Denna gång med en nyttigare variant av pepparkakor som var riktigt goda efter att de kallnat och hårdnat ordentligt. Det bör understrykas att de inte når samma nivå som riktiga peppisar.. Annas är ju oslagbara.

Ett tips för den som provar receptet är att använda en ugn som har jämn värme. Det hade inte den här, vilket gjorde att halva plåten (den ofotade) blev svart… haha

bild 2  bild 4
bild 3            

Ingredienser
1 ägg
3 msk stevia strö
1 msk kokosmjölk
1 msk vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och stevia pösigt och tillsätt sedan kokosmjölk och vatten.
2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner de blöta.
3. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
4. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och stansa sedan ut med pepparkaksformar.
5. Grädda i övre delen av ugnen i 12-15 minuter, beror på hur tunna de är.
6. Ta loss pepparkakorna från bakplåtspappret med exempelvis en osthyvel och låt de svalna på ett galler

Ett annat tips för den som gillar doften av pepparkakor…
bild (5)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s