Mjuk pepparkaka

bild 4  bild 3 bild 2  bild 1 (1)
Är insnöad på jultemat just nu. Älskar julen, så det ska börjas i tid. Ikväll har vi bakat och julpysslat här på Ålidhem, supermysigt! Den här kakan blev riktigt saftig och god. Nästa gång ska jag prova på en hälsosam variant av hårda pepparkakor : )

Ingredienser: 
4 st ägg
2 msk stevia och 1 msk honung (eller annan sötning)
3 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1,5 dl kokosolja eller 1 dl smör
2 tsk kanel, 1,5 tsk kardemumma & 1 tsk mald nejlika (använd alternativt färdig pepparkakskrydda)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och sötningen pösigt
2. Smält smör/kokosolja och blanda ihop med kanelen, kardemumman och nejlikan. Vispa sedan ner det i smeten.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner lite åt gången i den blöta smeten.
4. Smöra en avlång sockerkaksform och häll ner smeten i former.
5. Grädda i 30 minuter. Ta ut sedan ut och låt svalna en stund.
6. Strö sedan lite kanel över kakan och ät den som den är eller kanske med lite ädelost och honung.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s