Paella

Viva España. Guuud vad god den här rätten är!! Saffran kan vara det bästa som finns!

bild 2 (1)

Ingredienser (4-6 pers)
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1,5 höns- eller fiskbuljongtärningar
250 g gröna ärtor
2,5 dl matlagningsvin
1/2 liter vatten
500 g handskalade räkor
1 strimlad paprika gul eller röd
1 pkt saffran (0,5 g)
4 dl ris
500 g räkor
olja att steka i
paprikapulver, salt

För att göra en riktig paella: lägg även till 1/2 grillad och strimlad kyckling och 400 g frysta musslor.

Gör så här:
1. Stek gul lök och vitlök i olja i en wokpanna. Tillsätt ris och saffran och fräs i några minuter.
2. Blanda vatten, vitt vin och fiskbuljong – häll över lite i taget och sjud sedan under lock i 25-30 minuter.
3. När det återstår 5 minuter – tillsätt sambal oelek, gröna ärtor och paprika.
4. Blanda ner räkor (och ev musslor och kyckling) precis i slutet så det blir varmt
5. Smaka av med salt och paprikapulver. När riset känns klart – servera och njuuuut!

bild 4 (1)

Annonser

1 kommentar

Filed under Middag/lunch

One response to “Paella

  1. Jan Westerberg

    Inte alls osannolikt att jag och Eva Helene Bäcklund Röckner kommer att testa heina paella-receptet…

    Prutt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s