Chokladkaka med kaffesmak

bild (8)
bild (4)

Ingredienser (till 1 liten form=4 mindre bitar)
60 g svarta bönor (endast för konsistens)
1 ägg
30 g mandlar eller hasselnötter
1/2 dl mandelmjöl eller annat mjöl
40 gram kvarg eller turkisk yoghurt
1,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1,5 krm vaniljpulver
2-3 msk stevia eller honung
0,5 msk kokande vatten + 0,5 tsk snabbkaffepulver (ta mer om du vill ha starkare kaffesmak)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna och mixa dem i en skål tillsammans med mandlar och ägg.
2. Blanda vatten och kaffepulver. Tillsätt kaffet och resterande ingredienser i den redan mixade smeten och rör om.
3. Använd en liten form (12 cm). Smörj den med kokosolja/smör och ”bröa” den med riven kokos. Häll i smeten, toppa med nötter och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter – se till så den fortfarande är kladdig i mitten.
4. Servera med kvarg utblandat med honung, blåbär och vaniljpulver. Mums!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s