Â
Â
Det är väldigt enkelt att göra egen tacokrydda om man bara har alla kryddor hemma. Man kan förbereda några satser och sätta i en burk så slipper man stå och mäta varje gång det är dags för tacos. Receptet nedan är beräknat för 400 g köttfärs.
Egen tacokrydda
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
svartpeppar
Blanda alla kryddor och tillsätt i köttfärsen när den är så gott som färdigstekt. Pressa ner två vitlöksklyftor och lite vatten. Färdigt!
Nachos (1-2 pers)
1 ägg
1/2 msk fiberhusk
1 msk linfrön
1/2 dl majsmjöl
1 msk kokosmjöl (eller mer majsmjöl)
1 dl vatten
kryddor (exempelvis chilikrydda, paprikapuver eller vitlökspulver)
salt
1. Sätt ugnen på 225 grader och blanda alla ingredienser förrutom kryddorna.
2- Värm en stekpanna och fördela smeten i ca 2-3 satser och stek så tunt det går (sprid ut smeten med en stekspade). Stek ca 2 minuter på varje sida.
3. Skär dem sedan i trianglar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salt och krydda med valfria kryddor. grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Är direkt!
Alltså wow Karin, du är så jävla duktig!
Tack Hanna! =)
Ser jättegott ut. Måste prova receptet nån gång.
Kram/Jan
Skickat från min iPhone
11 okt 2013 kl. 11:25 skrev ”karin westerberg” <comment-reply@wordpress.com>:
Karin Westerberg posted: ” Det är väldigt enkelt att göra egen tacokrydda om man bara har alla kryddor hemma. Man kan förbereda några satser och sätta i en burk så slipper man stå och mäta varje gång det är dags för tacos. Receptet nedan är beräknat för 400 g köttfärs. Ege”