Sesamlax med sparris och blomkålspuré

Lax med blomkålspuré Lax med blomkålspuré2 Lax med blomkålspuré3
Ingredienser (4 portioner)
4 portionsbitar lax
sesamfrön
pumpafrön (kan uteslutas)
citronpeppar, vitpeppar, salt, paprikapulver
mjölk
1 st blomkålshuvud
1 st grönsaksbuljong
citronsaft
färsk sparris
kvarg eller turkisk yoghurt
sambal oelek


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ringla olivolja över laxbitarna och krydda med salt, citronsaft, citronpeppar och paprikapulver på båda sidor om laxbitarna. Strö slutligen över sesamfrön och ev pumpafrön över båda sidor om laxbitarna. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter (ta ut och kolla)
3. Koka upp vatten med 1 grönsaksbuljong. Skär buketterna från ett blomkålshuvud, häll ner i vattnet och låt koka upp i några minuter. Sila bort vattnet och blanda sedan blomkålen med en skvätt mjölk, citronsaft, salt/svartpeppar/vitpeppar och mixa ihop allt till en puré.
4. Stek sparris i lite smör tills de mjuknat och fått färg. Salta och peppra.
6. Servera med en god kall sås (exempelvis kvarg blandat med sambal oelek, citronsaft och kryddor)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s