Krämig nötkaka, raw food

Krämig nötkaka4 Krämig nötkaka5 Krämig nötkaka2 

Botten:
35 g hasselnötter (eller andra nötter)
45 g urkärnade dadlar
15 g solroskärnor

Fyllning:
1/2 banan
30 g hasselnötter (eller andra nötter)
45 g urkärnade dadlar
2 tsk kakao
en nypa vaniljpulver

1. Mixa alla ingredienser till botten och tryck ut i en liten form (ca 12 cm)
2. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en krämig konsistens, tillsätt eventuellt mer sötning efter smak. Bre fyllningen över bottnen, garnera med exempelvis mandlar/bär/kokos/frukt och placera kakan i frysen tills den hårdnat.
3. Ta fram kakan, låt den stå ett tag, och hugg i!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Godsaker

2 responses to “Krämig nötkaka, raw food

  1. Jan Westerberg

    Urkrnade dadlar. Lter liite jobbigt.

    Men piazzan var skitgod

    Skickat frn min iPhone

    10 sep 2013 kl. 20:17 skrev ”karin westerberg” <comment-reply@wordpress.com>:

    Karin Westerberg posted: ” Botten: 35 g hasselntter 45 g urkrnade dadlar 15 g solroskrnor Fyllning: 1/2 banan 30 g hasselntter 45 g urkrnade dadlar 2 tsk kakao en nypa vaniljpulver 1. Mixa alla ingredienser till botten och tryck ut i en liten form (ca 12 cm”

  2. Johanna

    Lät gött!!! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s