Kikärtsbiffar med tomat-vete och guacamole

Smakerna passade grymt bra ihop och biffarna blev väldigt smakrika. Denna rätt går in på personliga topplistan!

kikärtsbiffar kikärtsbiffar2

KIKÄRTSBIFFAR
1 tetra kikärtsbiffar
2 vitlöksklyftor
Rikligt med basilika och persilja
Salt, vitpeppar, paprikapulver, cayennepeppar
6 msk fiberhavregryn/havregryn
1 msk kokosmjöl (eller annat mjöl)
2 msk olivolja
2 ägg
1 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
2 msk sesamfrön

TOMAT-VETE
Matvete
Krossade tomater med chili
Salt

GUACAMOLE
Avokado
Kvarg
Vitlök
Salt/peppar
Citron

GÖR SÅ HÄR
1. Mixa alla ingredienser till biffarna till en slät smet. Låt det stå och dra i 10 minuter.
2. Koka matvete i ungefär 90 % krossade tomater och 10 % vatten + salt. Börja med att koka upp vätskan, tillsätt matvete, och låt det sjuda tillsammans på låg värme
3. Forma till biffar och stek tills de blivit fasta och fått fin yta
4. Mosa avokado och blanda med kvarg, vitlök, salt/peppar och en skvätt citron
5. Servera med en god sallad

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s