Pajskal av kikärtor

kycklingpaj
rödbetspaj3

Supergott pajskal gjort på kikärtor. Har testat göra pajen med två olika fyllningar:

  • kyckling, broccoli, soltorkade tomater, champinjoner och tomater
  • rödbetor, chevréost, soltorkade tomater, rödlök och ruccola

PAJ
3 dl kikärtor
2 msk olivolja
3 msk grahamsmjöl (eller annat mjöl)
några nypor salt

3 ägg
2 dl turkisk yoghurt
1 dl mjölk
100 g smulad fetaost
salt och peppar

valfri fyllning

Gör så här:
1. Mixa kikärtor, olja, mjöl och salt med en stavmixer. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Ställ gärna pajskalet i kylen några minuter.
2. Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 20 minuter.
3. Vispa ihop turkisk yoghurt, mjölk, ägg och smulad fetaost med en gaffel. Krydda med salt och peppar.
4. Fyll pajen med valfri fyllning och häll äggstanningen över. Toppa med skivade tomater.
5. Sätt in pajen i ugnen på 200 grader i 30-40 min (tills stanningen stelnat och fått lite färg)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s