Egen glass

Här kommer tips på olika sätt att göra egen glass. Glassen blir bäst i matberedare, men det funkar också att använda stavmixer.

bild (92)

Chokladglass
1 frusen banan, en klick kokosmjölk/turkisk yoghurt, kakao efter smak- börja med två teskedar, honung efter behag

Blåbär- och kokosglass
1 frusen banan, vaniljpulver, frusna blåbär, en klick kokosmjölk (mängd beror på hur krämig glass man vill ha), en klick honung & riven kokos

Hallonglass
1 frusen banan, frusna hallon, vaniljpulver, en tesked kokosmjölk, lite kardemumma, en klick honung

Banan- och jordnötsglass med krossad choklad
1 frusen banan, en skvätt mjölk, ca 1 msk naturligt jordnötssmör, en bit mörk choklad, en klick honung

Mangosorbet
Mixa frusna mangobitar med en klick yoghurt och ev lite honung (smaka av)

GÖR SÅ HÄR

  • Skiva 1 banan i 2-3 cm stora bitar och frys dem i några timmar tills de är riktigt hårda. Mixa sedan skivorna med resterande ingredienser och toppa med exempelvis hackade nötter, riven kokos, mörk choklad, bär eller frukt. Ät direkt!
Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s