Hjortronpaj med kanelsmak

En god och ”nyttig” hjortronpaj som fick ett mindre vackert utseende… Bättre lycka nästa gång 🙂 Har inga exakta mått på fyllningen, man får smaka av och gå lite på känsla.

hjortronpaj

PAJSKAL
120 g mandelmjöl
40 g hasselnötsmjöl
50 g kokosflingor
1 ägg
3 msk kokosolja eller rapsolja
2 msk honung
2-3 msk vatten (ev mer vatten, tills det går att trycka ut till en deg)

1. Kör kokosflingorna i matberedare en liten stund så att de finfördelas lite extra
2. Blanda i ägg, vatten, olja och honung.
3. Tillsätt äggblandningen till de torra ingredienserna och rör hastigt ihop till en klibbig deg.
4. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 160 grader i ca 12 min.

HJORTRON OCH FYLLNING
Hjortron/hjortronsylt (använder man sylt behövs mindre honung)
1 burk creme fraise
en skvätt kokosmjölk och turkisk yoghut
någon droppe bittermandelarom (kan uteslutas)
någon matsked honung, smaka av!
1 ägg
kanel efter behag
riven kokos

1. Fördela hjortronen över hela pajskalet
2. Blanda övriga ingredienser och bre ut ovanpå hjortronen. Strö över kokos och lite extra kanel.
3. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter. Ta ut, och garnera med några hjortron.
4. Servera med exempelvis: grädde blandat med kanel, kokosgrädde (man vispar det tjocka i kokosmjölkförpackningen med lite honung) eller glass.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s