Glad citronpaj

Somrig citronpaj utan socker, gjord på mandelmjöl och kokosmjöl. Till denna skapelse vispade jag samman grädde med lite kokosmjölk och kanel. Mmmmmm!

paj2   paj3      paj1   paj4

Pajskal:
120 g mandelmjöl
40 g kokosmjöl
50 g kokosflingor
1 ägg
3 msk kokosolja eller rapsolja
2 msk honung
2-3 msk vatten (ev mer vatten, tills det går att trycka ut till en deg)

1. Kör kokosflingorna i matberedare en liten stund så att de finfördelas lite extra
2. Blanda i ägg, vatten, olja och honung.
3. Tillsätt äggblandningen till de torra ingredienserna och rör hastigt ihop till en klibbig deg.
4. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 160 grader i ca 12 min.

Gör under tiden fyllningen.

Fyllning:
5 ägg
1 dl honung
rivet skal från 4 citroner
150 ml citronjuice
125 ml kokosmjölk (det tjocka i kokosmjölkförpackningen)

1. Vispa samman alla ingredienser och se till att kokosgrädden är helt utblandad utan klumpar. Om det bildas skum på ytan kan det vara bra att ta bort det med en sked innan du häller det i pajskalet, så att ytan på pajen inte blir bubblig när den gräddas.
2. Ett tips är att låta pajformen med det förgräddade skalet stå kvar i ugnen och hälla fyllningen direkt ner i pajskalet från en kanna då smeten är väldigt rinnig.
3. Grädda pajen i 160 grader i ca 30 min. Fyllningen ska ”stanna” men inte få färg. Dekorera med exempelvis citronmeliss.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s