Fylld kyckling, balsamicosås och citron-quinoa

kyckling

Oregano-kryddad kycklingfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater. Till detta serverades selleri- och citronsmaksatt quinoa tillsammans med en grymt god sås på balsamico, matgrädde, vitlök och kycklingfond.

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g kyckling lårfilé
  • salt, svartpeppar
  • fetaost
  • soltorkade tomater
  • 2 tsk oregano
  • 2 dl matgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • Quinoa (eller matvete/bulgur)
  • Selleri och citron (valfritt)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn dem i en stekpanna.
3. Snitta kycklingfiléerna och fyll med fetaost och soltorkade tomater. Placera dem sedan i en ugnssäker form.
4. Vispa ihop grädde, balsamico, fond och vitlök. Häll det över kycklingfiléerna i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
5. Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Rör sedan ner tunt hackad selleri och pressad citron.
6. Servera med en god sallad och NJUT! 

Annonser

1 kommentar

Filed under Middag/lunch

One response to “Fylld kyckling, balsamicosås och citron-quinoa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s