Rödbetsbiffar med matvete och keso

asfkj

Halloj. Med kortare hår är man tillbaka på banan i Umehååå. Idag har varit en lång dag. Blir ju så när man är en morgontupp. Dagens middag bestod av vegetariska rödbetsbiffar med gulfärgad matvete och keso. OJ så gott det här var, tur jag gjorde dubbla satsen.

Ingredienser (2 port)
250 g rödbetor
1 ägg
1/2 gul lök
2 msk havregryn
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar, chilikrydda efter behag
+Matvete, gurkmeja och curry.

1. Koka matvete enligt förpackningen med gurkmeja och lite curry i vattnet.
2. Blanda ägg, havregryn och kryddor och låt svälla i någon minut.
3. Hacka under tiden löken, skala och riv rödbetorna för hand eller i matberedaren.
4. Blanda allt tillsammans och klicka ut biffar i stekpannan. Stek på medelhög värme på båda sidorna.
5. Toppa den färdiga matveten med svarta oliver och servera med keso och grönsaker.

bild (10)

Annonser

1 kommentar

Filed under Middag/lunch

One response to “Rödbetsbiffar med matvete och keso

  1. Jojjis

    Du måste ha en galet duktig frissa! Skitfint blev det 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s