Hamburgare och hamburgerbröd utan mjöl

bild (24) bild (3)bild (62) bild (99)

Hamburgare
-ca 400 g köttfärs
-vitpeppar/salt/svartpeppar
-1 tsk sambal oelek
-2 msk dijonsenap
-2 tsk olja
-persilja efter behag

Blanda alla ingredienser och krydda blandningen med vitpeppar/svartpeppar/salt. Forma till biffar och stek i olja på medelhög värme tills de är genomstekta.

Hamburgerbröd
3 ägg
100 g färskost
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver

1.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela äggen och fördela gulorna i en bunke och vitorna i en bunke.
2.
Tillsätt saltet i vitorna och vispa till ett hårt skum (det ska vara så hårt att det går att vända upp och ner utan att det rör sig)
3.
Blanda ner osten och bakpulvret i gulorna och rör till en jämn smet.
4.
Vänd sedan försiktigt vitorna i ostsmeten, rör inte om, utan vänd med en sked/slickepott tills smeten är jämn.
5.
Använd en sked och lägg upp smeten till ”bollar” på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och linfrön eller solrosfrön. Grädda i drygt 10 minuter.

Tillbehör:
Chevréost, majs, salladsblad, rödlök, paprika, tomat, gurka, avokado.
Sås: blanda creme fraise med salsa och svartpeppar.

Annonser

1 kommentar

Filed under Middag/lunch

One response to “Hamburgare och hamburgerbröd utan mjöl

  1. Jan Westerberg

    Kors, vilka burgare! Man blir sugen bara av att titta på dem. Fick han i sig en hel, Eddan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s