Kräftfylld rödingballotine från Jäckvik

bild (78) bild (84)
Jag och mamma bestämde oss för att göra något av rödingen som grannen fiskat upp i Jäckvik. Hittade ett recept som vi gjorde om till vårt eget.

Rödingballotine med kräftstjärtsfyllning, potatisgalette, stekt haricot verts och aioli med mynta och lime.

INGREDIENSER (för 4 pers)
-8 små rödingfiléer (4 st till ballotine och 4 st till stekning)
-15 potatisar
-Dill
-150 g haricots verts
-1 dl matlagningsgrädde
-1 burk kräftstjärtar
-Vitpeppar och salt
-Flytande smör

Rödingballotine
1
. Skär bort 2-3 cm i vardera ändar på 4 rödingfiléer. Kör ändbitarna i en mixer och tillsätt grädde i en tunn stråle.
2. Bred ut fiskfärsen på filéerna, lägg på kräftstjärtar och rulla ihop filéerna. Fixera varje rulle i plastfolie och aluminiumfolie.
3. Sjud rullarna i vatten i ca 14 minuter. Under tiden steker man de övriga 4 rödingarna i smör.

Potatisgalette
1. Skiva lite mindre än hälften av potatisarna tunt och stek dem tills de blivit knapriga.
2. Skala, halvera och koka resten av potatisen och stöt den sedan med smör och olivolja. Tillsätt salt, vitpeppar och dill och blanda ihop.
3. Placera de stekta potatisskivorna omlott på tallriken, forma potatismoset till runda stubbar med hjälp av två skedar och lägg dem på potatisskivorna. Toppa med resterande potatisskivor och lite dill.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s