Overnight oats

bild (74)bild (71)

Är helt besatt av overnight oats till frukost. Kanske för att det är kul att äta något annat än varm gröt.
Kanske för att det är så enkelt att göra. Kanske för att det är sjukt gott och går att variera i så många smaker.

Grunden består i att man blandar:
1 dl mjölk med 1 dl fiberhavregryn i en skål på kvällen (ett tips är att använda typ chai-havredryck istället för vanlig mjölk om man vill ha mer smak). Sedan plastar man skålen och ställer den i kylen. På morgonen har blandningen dragit ihop sig till en saftig gegga som är god att äta kall.

Själv blandar jag oftast:
1 dl mjölk, 1 dl havregryn, 1/2 mosad banan, linfrön, kokos, pumpafrön och någon smaksättning (exempelvis kardemumma, kanel, vaniljpulver, proteinpulver eller naturligt jordnötssmör). På morgonen toppar jag den kalla gröten med nötter, kokos, bär, kanel och lite kvarg.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Frukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s