Nyttigare variant av smulpaj

bild (35) bild (36)

Äppelpaj, mmmm! Fungerar bra om man vill byta ut äpplet till något annat som typ banan, mango, rabarber, blåbär osv. Ska testa svarta vinbär nästa gång 🙂 Själva smuldegen görs på fiberhavregryn, lite rågmjöl eller dinkelmjöl, honung och kanel! Gott både till frukost, mellis eller som efterrätt.

Fördelade mängden i små muffinsformar, annars är receptet beräknat till en liten ugnsform för en person.

Recept, äppelpaj:
1 äpple
kanel
honung efter smak
2 msk rågmjöl/rågsikt/dinkelmjöl
1/2 dl havregryn
kesella/kvarg till servering (vi smaksatte med lite honung och vaniljpulver)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort skalet och hacka sedan äpplet i bitar. Lägg äppelbitarna i botten av formen och strö över kanel och honung.
2. Blanda resten av ingredienserna till en smuldeg och rör ner lite honung. Lägg det över äpplebitarna och avsluta med att pudra över kanel.
3. Sätt in i ugnen i 5-10 minuter (tills de fått en fin yta). Ät exempelvis med smaksatt kvarg/kesella.

Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker

One response to “Nyttigare variant av smulpaj

  1. Attans att jag var så snabb på att äta upp min mango! Ska definitivt prova göra en liten paj nästa gång 😉 Puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s