Fiskgryta med saffran och chili

bild (38)

Detta är en av de absolut godaste fiskrätterna som finns! Särskilt för en saffranslover som mig.

3-4 portioner:
400 g fiskfilé (jag använde hokifilé)
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
2 st tomater (eller ca 5 körsbärstomater)
3 st morötter
en liten fänkål
1 gul paprika
en halv gul lök
0.5 g saffran
1 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong
2.5 dl matlagningsgrädde
olja och salt

Tillagning:
1. Skär fisken i cm stora bitar. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chili. Tärna tomaterna och löken. Strimla fint morötter, fänkål och paprika (jag använde osthyvel).
2. Fräs vitlök, chili och saffran i en kastrull med olja. Häll sedan ner vin och koka upp.
3. Häll i matgrädde och kycklingbuljong och låt koka i ca 3 min
4. Lägg ner resterande grönsaker och fisken och koka i ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt. Ät den som den är eller servera med exempelvis sallad, matvete, bulgur, ris eller pasta och njuuut!

Annonser

1 kommentar

Filed under Middag/lunch

One response to “Fiskgryta med saffran och chili

  1. Jan Westerberg

    Hein lämnar bas i vår firregryta – om än jag gör en lite mera blöt variant. Men vi är in då och då på din homeside och kollar av recepflödet. Och allt ser ju så x-tremt gott ut. Prutt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s