Krusbärskyckling

bild (15)
bild (19)

Vilken underbar dag. Tentan var färdigskriven klockan 12 och det firade jag och Hanna med att laga krusbärskyckling som vi avnjöt i solen. SOL. Äntligen fick man se den mer än genom ett fönster.

Krusbär och kyckling låter konstigt, men det var faktiskt en grym kombo! Honungen gjorde det lagomt syrligt. Ska helt klart göras igen : )

Recept för 4 personer:
1 kg kycklingfiléer
1 msk hackad färsk rosmarin (vi använde basilika istället, vilket också funkade bra)
2 vitlöksklyftor
2-3 dl krusbär
1/2 dl vitt vin
1-2 msk flytande honung
salt/svartpeppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka kycklingen och krydda den med salt, svartpeppar och rosmarin (eller basilika).
2. Bryn kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna i 3-4 minuter
3. Skala och finhacka vitlöken. Dela krusbären på mitten eller använd dem som de är. Lägg sedan vitlök och krusbär i en ugnssäker form. Ringla över vin och honung.
4. Lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
5. Servera med exempelvis bulgur eller matvete och sallad. MUMS.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s