Bananbröd att frossa i

bild5

Jag vet, det blev en jättetråkig bild. Var bara så ivrig på att äta att jag glömde fota det färdiga resultatet. Men GODA var dom och ska absolut göras om!!

Receptet:
2 stora mogna bananer
3 ägg
Drygt 1 dl kvarg (ca 120 g) alternativt mixad keso
Ca 2 msk honung
1/2 dl vatten
1 1/2 dl kokosmjöl (eller annat mjöl)
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mosa banan, och blanda ihop ägg, kesella, honung/agave och vatten till en jämn massa.
3. I en annan bunke blandar du kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt.
4. Rör ihop innehållet i båda bunkarna till en klumpfri smet.
5. Lägg smeten i antingen en bakplåtsklädd avlång brödform eller en avlång brödform som är oljad och ”bröad” med havregryn.
6. Grädda i ugnen ca 45-50 min! (25-30 minuter om du gör frallor)
7. Ta ut, låt svalna och skär i tunna skivor.

(Jag gjorde dock bara halva satsen och klickade ut till frallor istället för att använda form)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s