Knäckebröd

knäckebröd 3
knäckebrod2 

Hallooooj! Testade två olika typer av knäckebröd i förrgår. Det ena baserades på majsmjöl och det andra är ett GI-bröd med frön och ost. Majsbrödet blev helt klart godast, men kan tänka mig att det andra hade blivit bättre om jag använt mindre salt och haft det längre i ugnen.

GI-brödet:

  • 3 dl riven vällagrad ost
  • 2 dl krossat linfrö
  • 1 dl hela linfö
  • 1 dl sesamfrön utan skal
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 3 ägg
  • 1 tsk finsalt
  • 1 tsk hel anis, mortlad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ost, frön och kärnor.
  3. Blanda ner ägg, salt och anis.
  4. Bred ut på en plåt med hjälp av en slickepott.
  5. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
  6. Vänd på hela kakan (är det svårt kan man dela den i mindre bitar redan här) och grädda i 5 minuter till.
  7. Skär i mindre bitar (om det inte redan är gjort) och låt svalna på galler.

 Majsbrödet:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Bred ut smeten på bakplåtspapper med en slickepott.
  2. Grädda cirka en timme i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart
  3. Låt svalna, bryt i mindre bitar och servera
Annonser

1 kommentar

Filed under Bröd

One response to “Knäckebröd

  1. Nils Westerberg Kork

    Mmmm…. Såg riktigt delikat ut! /Kocken Kork

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s