Mums

chokladbollarfisksoppa med kesobröd

Här kommer två recept som jag gjorde igår. Torsksoppa, ett recept jag fått från en kompis för länge sedan och som jag ändrat lite i. Till efterrätt- nyttiga chokladbollar! 

Torsksoppa (ca 4 portioner)
Ingredienser:
1 paket torsk
1 burk kokosmjölk
1 tärning fiskbuljong
1 gul lök
5 stycken morötter
En halv påse hackad spenat
Persilja efter behag
Kvarg
Salt/svartpeppar/cayennepeppar

Gör så här:
1. Fräs lök, morötter och spenat tills de mjuknat
2. Lägg över i en kastrull och tillsätt persilja, kokosmjölk och fiskbuljong
3. Lägg ner de tinade torskbitarna, krydda och låt stå och puttra i några minuter
4. Servera med en klick kvarg och ät!

Till soppan åt jag ett jättegott kesobröd, recept kommer sen!

Mini-chokladbollar (6 st)
1-2 msk fiberhavregryn
2-3 msk kakao
2-3 msk kvarg
1 msk kokosflingor
en skvätt kaffe eller en nypa kaffepulver
valfri sötning (exempelvis mosad banan/honung/stevia)
eventuellt kokosflingor/nötter/hackad mörk choklad att toppa med

Gör så här:
Blanda allt förrutom sötningen som du tillsätter sist, rulla till 6 bollar och toppa med valfritt (jag använde kokos och cashewnötter). Ät direkt eller låt dem stå och dra i kylen ett tag. GÖTTTT

Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker, Middag/lunch

One response to “Mums

  1. sofianaeaes

    Mums! Vad fint det blev 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s